Wat betaal je nu zo ongeveer voor een koeriersdienst?

pakket bezorgerDe prijs die je betaalt voor een pakket bezorgen met een koeriersdienst is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt bijvoorbeeld de afstand tussen het ophaaladres en het afleveradres mee in het bepalen van de kosten. Een andere belangrijke factor is het formaat en gewicht van het pakket. Als laatste is er nog de tijd waarin de koerier op plaats van bestemming moet zijn.

Door al deze factoren die de prijs bepalen is het moeilijk van tevoren te zeggen wat je nu zo ongeveer betaalt voor een koeriersdienst. Wat we wel kunnen zeggen is dat de kosten zeer competitief zijn doordat er vele koeriersdiensten zijn die met elkaar concurreren. Het is altijd goedkoper dan zelf het pakket bezorgen.

Afstand naar afleveradres

Bij het bepalen wat een koeriersdienst rekent voor het bezorgen van een pakket moet het bedrijf uiteraard hun onkosten berekenen. Dit is onder andere de benzine voor de bestelbus waarin de pakketten worden bezorgd en de tijd die de koerier onderweg is naar de plaats van bestemming. Het ligt daarom voor de hand dat een pakket versturen naar een dichtbijgelegen stad goedkoper is dan wanneer het afleveradres in een stad aan de andere van Nederland is.

Formaat en gewicht pakket

pakketjeHet formaat en gewicht van het pakket speelt uiteraard ook een rol in wat je betaalt. Een zwaar gewicht maakt het lastiger voor de koerier om het te tillen en logischerwijs zal bij het vervoeren van een zwaar object ook meer benzine worden gebruikt. Het formaat bepaalt hoeveel pakketten de koeriersdienst in een bestelbus kan plaatsen. Een complete pallet past slechts een keer in een bestelbus, terwijl in dezelfde ruimte honderden of zelfs duizenden brieven vervoerd kunnen worden.

 

Spoedzending of normale afleveringstijd

De laatste factor in welke prijs je betaalt aan de koeriersdienst is hoe snel het pakket bezorgd moet worden. Bij de meeste koeriersdiensten heb je als klant de optie om van een spoedzending gebruik te maken. Deze manier van verzenden houdt in dat de koerier het pakket oppikt en direct naar het bezorgadres rijdt. Een spoedzending kost daarom meer dan bij een normale afleveringstijd waarbij de koeriersdienst een route van meerdere adressen afwerkt.