Privé les Engels voor betere uitspraak

films ondertiteld

In Nederland zijn de meeste films ondertiteld.

Engels is voor de meeste Nederlanders de tweede taal. Het is een taal die we veel horen. Zet je bijvoorbeeld de televisie aan, dan hoor je de taal veel. Dit is een groot voordeel voor Nederlanders, want in combinatie met de ondertitels pik je zo toch een hoop op. De Fransen staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze de Engelse taal niet zo goed beheersen. Dit zou ermee te maken kunnen hebben dat alle Engelstalige films in het land worden vertaald naar het Frans.

Een Franse acteur spreekt de film in, zodat er geen ondertitels nodig zijn. Dit kan handig zijn, maar belemmert de Fransen toch wel in hun ontwikkeling in hun Engelse taal. Als Nederlander heb je dus een stapje voor. Ga je echter veel meer Engels spreken, dan wordt je hier vanzelf beter in. Toch willen sommige mensen graag lessen krijgen om dit te realiseren. Het voordeel is dat je naderhand ook vaak een certificaat ontvangt, waarmee je aan een potentiële werkgever kunt aantonen dat je de taal op een bepaald niveau beheerst.

Privé les

boekenZoals je misschien al had gelezen in de titel van dit artikel, kun je ook privé les nemen. Dat klinkt misschien een beetje decadent voor sommige mensen, maar hoeft dat absoluut niet te zijn. Je krijgt zo namelijk veel meer aandacht van de leraar en zo kun je vaak sneller leren. Als het je echt om de uitspraak te doen is (dat is het voor veel mensen) dan is dit helemaal een goede stap. Je kunt namelijk conversaties met de leraar oefenen, 1 op 1. Zo leer je veel van de engelse les van een leraar.

Zo krijg je direct feedback en tips en kun je deze gelijk toepassen in het volgende gesprek. Het is helemaal een voordeel als de leraar uit bijvoorbeeld Engeland komt, maar ook Nederlanders die Engels gestudeerd hebben kunnen zeker een goede leraar zijn. Privé lessen zijn uiteraard iets duurder dan groepslessen, dat is duidelijk. Een leraar moet namelijk zijn tijd enkel en alleen aan jou schenken. Wanneer de lessen in een groep gegeven worden, zijn er meer mensen bij aanwezig. Als je op professioneel niveau je Engels wilt verbeteren zijn de privé lessen zeker de investering waard. Vaak kun je de leraar ook bij je thuis uitnodigen, zodat je het huis niet eens uit hoeft.

Wanneer start jij met je Engels te verbeteren?

In principe heeft het verbeteren van je Engels veel voordelen, voor sommige mensen wat meer als voor anderen. Sta je voor je werk veel in contact met mensen uit het buitenland en is Engels de voertaal? Dan kan het veel voordelen voor je bieden. Door privé les te nemen, kun je snel sprongen maken en snel veel beter worden in je uitspraak. In sommige gevallen wil je werkgever misschien wel een financiële bijdrage leveren aan je ontwikkeling. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit gewoon zelf te doen. Uiteindelijk zullen de lessen er ook voor gaan zorgen dat je een stuk meer zelfvertrouwen krijgt in je taal en je misschien sneller het voortouw neemt in een conversatie in het Engels. Deze zaken helpen je uiteraard alleen maar vooruit in je professionele leven.

Hieronder alvast een video met een interessante Engelse les (kun je alvast een beetje oefenen):